Wednesday, May 15, 2013

Bandung Part II - Pasar Baru

Salam dari Jugra,
Sambung citer ke Bandung pada hari kedua ni. Sememangnya aku selaku event manager memang dah kata awal-awal, "Today we are going to spend a whole day at Pasar Baru. Yesssss, A WHOLE DAY!" Bukan setengah hari apatah lagi suku hari. Ia seharusnya satu hari. Dan memang siap google perabih sal Pasar Baru ni. Kami akan pergi seawal pagi. Kira dorang buka ja pintu kedai terus serbu. Ya, sampai begitu sekali aku merencanakan trip ke Bandung. Dan untuk pengetahuan sumer, Pasar Baru dibuka jam 8.30 pagi. Jadi kalau berjalan kaki dari Carrcadin Hotel, haruslah mula menapak seawal jam 8. Breakfast jam 7, maka bangun jam 6 pagi. Sangat detail kan? 

Perjalanan dimulakan, boleh lagi tu singgah gerai beli pulsa (topup) Rp10 000. Tapi sistem Simpati down la plak. So, tak dapat la pulsa. Tapalah... tapi dapat tengok abang sweet bangat yang jual pulsa. Eh?

Kanan : Nga deal ngan abang sweet jual pulsa. Masa ni jalan clear lagi sebab pagi. 
Kiri : Tengahari sket... Nahhh nak berjalan pun seram. Macet!!  (pic amik dari atas bilik kami)

Ikutkan driver kami semalam, dia kata dari Carrcadin Hotel ke Pasar baru, terus ja sampai hujung jalan. Tapi kami, sampai satu simpang. Banyaknya gerai menjual baju-baju terus pesanan driver semalam kami abaikan dengan membuat lencongan berani. Punyala leka tengok baju-baju pakaian tudung seluar di tepi jalan tu. Tetiba terserempak lak dengan Pasar Baru. Hehe. Nasib, kalau idak mau tersesat kami tak jumpa Pasar Baru. Rugi masa woooo. Mungkin bukan main entrance, tapi kami peduli hapa. Janji Pasar baru...kan?

Dari hotel masing-masing dah aim, telekung, telekung, telekung. Kalau nak tau, Pasar Baru bayangan gurauannya adalah seperti Pasar Payang Terengganu kot. Lebih kurang tapi kedainya lebih banyak dan lantainya lebih tinggi. Di lantai 1 ja, punya banyaklah kedai jual telekung. Bab negotiate la yang paling ta lalu. Untung ja kami gerak pagi. Dari satu kedai ke satu kedai bertanya dan membandingkan harga. Lastnya berhenti di kedai abang ni. Tu yang paling murah kami dapat tawar. Rasanya kedai yang ke lima ta pun ke enam kami tanya. Masing-masing dah penat. Duit juta-juta tak luak lagi ni. Risau tak habis wehhhh! (Risau?)

Ni la brader telekung yang rezki nya melimpah ruah hari tu. Lantai 1 Blok C1 kedai nombor 32.
(kalau aku tak silap la!)

Aku borong telekung travel 10 pasang, memang aku nak bagi hadiah tuk adik-adik ipar duai. Dapat Rp50 000, duit Malaysia dalam RM15 dengan kualiti yang lebih baik dari aku beli online di Malaysia ni kena dalam RM28. Mungkin leh dapat murah, tapi rezki abang ni la aku anggap. Member-memberku lagi dahsyat borong telekung. Nak yang sulam goyang lah, sulam melati lah. Aduiiiiii. Aku amik telekung sulam menyulam ja kot. Yang penting dalam bajet aku. Gasak kau member. Duit dorang kan?Hiks.

Lepas beli telekung, jumpa plak kedai jual blouse. Waduhhhhh blouse comel angat, kualitas baik, Rp50 000 jer? Jerrrrrr? Kabur pandanganku saat itu. Beli satu memang rugi lah kan. Kat Malaysia blouse cenggitu mau kena RM59.90 lepas diskaun. Sekali kat sini RM15. Waduh Waduh Waduhhhhh. Terus aku amik 3 helai. Kalu convert duit Malaysia mau aku borong 10 helai kot. Tapi ini bukan misi utama aku ke Bandung Indonesia. Aku ada misi yang lebih penting mau diselesaikan maka simpan baik-baik dulu duit juta-juta anda ya.

Pada ketika itu, tangan dua pasang dah ta cukup tuk mengangkut plastik. Backpack yang ada pun dah penuh. Muka berminyak Badan melekit. Banyak lagi mende nak beli ni. Orang dah start ramai. Sesak. Aku selaku event manager terus dapat idea, "Balik jom, mandi, lunch, solat dan hantar barang". Hantar barang ya. Maksudnya pa? Kalau bijak cuba teka. Hiks. "Tak best dah ni shopping angkut barang macam ni, kang tertinggal tak ke naya". Wah, tak cukup dengan idea utama, aku perincikan lagi hujahku tadi. Maka menapaklah kami pulang ke Carrcadin Hotel. 

Sampai hotel aku sambung bagi arahan lagi, "Kita kat hotel sejam ja ye. Rehat, solat, mandi pastu gerak ke Pasar Baru semula". Haaaa...gitu. Memang gunakan waktu semaksima yang mungkin. Giler psiko nak shopping. Nasib member-member jenis spesis 'kami yang menurut perintah'. Siap sumer. Gi lunch dulu kat rumah makan padang. Seberang hotel ja pun. Pas lunch menapak semula ke Pasar Baru. Sambung shopping. Aku beli baju sejuk, standby tuk gi tempat sejuk bulan Jun ni, Insyaallah dan beli blouse batik  Member beli kain pasang bersulam, kain cotton, blouse dan kemeja batik, t-shirt Bandung dan...tak kuasa plak nak senaraikan satu-satu. Tapi memang banyak la. Untung ja balik tengahari tadi. Kalu idak mau upah porter suh angkut barang ke hotel.



 Sesi menerai baju berjalan dengan aktifnya di Pasar Baru. 
Tapi percaya atau tidak... Aku tak beli satu pun baju yang aku try di atas.
Ya ampun ya ibuk-ibuk dan bapak-bapak. Lariiiiii

 Kanan : Aku beli sweater dengan harga Rp75 000 = RM23. Aku rasa leh dapat lagi murah tapi bagi aku RM23 tu dah murah sangat tuk dapat sweater macam tu di Malaysia.
Kiri : Kain cotton. Rasa dah murah rupanya ada lagi kedai yang jual lagi murah. T_T

 

Kanan : Lunch kami, Rp 50 000 tuk 3 orang bersamaan dengan RM11. Free air suam lagi. 
Makanan dia sedap! Seberang ja Hotel Carrcadin.
Kiri : Dinner ku. Jus alpukat. Gi Indonesia patut order air ni. Di Malaysia susah nak jumpa. 
Tapi tinggi kalori ya I tell you. Aku makan mie ayam pangsit la lebih kurang namanya. 
Pun sedap! Rumah makan ni sebelah hotel ja.

Jadi nampak tak betapa kepentingan hotel dekat ngan pusat membeli belah. Aku yang beriya suh member carikan hotel yang paling dekat, yang kira logik ko nak berjalan back and forth ke pusat membeli belah. Pengalaman di Ho Chi Minh dan di Jakarta yang mengajar begitu. Aku sebarkan sekarang tuk rakan-rakan nak pergi oversea dengan misi visi dan motto ~ shopping!

Setakat hari kedua di Bandung ni jer yang kami beli. 
Ni jer ya (padahal ada lagi yang di sorokkan) Hari ketiga? Tunggu!!!
Balik bilik terus kira duit. Beli banyak tapi duit ada juta-juta lagi ni. Haha.

Eh!TuAjeLahKali.Bye!

11 comments:

Muhamed Riyaz said...

Salam, nak tny kain cotton yg dibeli brape? Brape leh murah lagi sebenarnya? TQ..

Ana said...

Maaf sedara, baru perasan ada komen... harga kain cotton range 30 - 50 untuk 4 meter,leh baca yang Bandung Part IV Last Day tu...kedai tu yang paling murah kami leh jumpa di pasar baru...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


adrianiku said...

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
email : adrianiku@gmail.com
info package & itinerary : info@kya-travel.com
customer service : cs@kya-travel.com
blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
homepage travel : www.kya-travel.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

bercuti murah kat bandung said...

salam ... kami dari Bandung Amanah Tour & Transport,

jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. Bandung Amanah Tour & Transport menyediakan Khidmat Transport kat Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

Bandung Amanah Tour & Transport membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan kat Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 135/day *bandung city
Daihatsu Luxio (seat) rate RM 135/day *bandung city
Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 135/day *bandung city
Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 170/day *bandung city
Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 135/day *bandung city
KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 170/day *bandung city
Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 230/day *bandung city
Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 285/day *bandung city

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
* Kereta Taip Daily/14 jam

TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 235/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

sudah include :
- transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
- pick & drop from bandung airport

OPTIONAL PROGRAM :
DAY 1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

DAY 2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

DAY 3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

DAY 4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

HOTEL FACILITIES :
- pool
- garden & fish pond
- ade masjid kecil kat dalam hotel untuk sholat
- cafe

ROOM FACILITIES :
- free wifi
- hot & cold water
- breakfast buffet
- coffee maker
- LCD TV 24 inch
- TV cable

TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
* included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
* included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
* not included entrance fee
* not included lunch and dinner
* not included ticket flight and airport tax

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

Service insya allah memuaskan
Your comfort is our priority
Harga murah tapi tetap BEST SERVICE!


UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
Email: touramanahbandung@yahoo.com
phone : +62 88 1205 7848
whatsapp : +62 838 2178 9103
Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
bandung-indah.blogspot.com
instagram : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice 🏀🏣🏒
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +6285 318 49 0001
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

●7 seater 350K Rupiah

●8 seater innova 450K Rupiah

●9 seater pregio 500K Rupiah

●11 - 14 seater 600K Rupiah

●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

Rate daily sewa Kereta included :
☆ Driver as a vip guide
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ 8am to 10pm tour
☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

■■ Bus charter
• 31 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus


kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan (boleh tukar)
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM370 per person if 2 person
RM295 per person if 3 person
RM260 per person if 4 person
RM235 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT

+62 8956 0220 4291

+62 8956 0220 4291

+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

primera trans said...

Jom cuti2 Bandung,
284 RM/ kepala
4 Hari 3 Malam
Murah tapi tak murahan..
harga budget service 5 star...
Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang πŸ˜‰
sudah masuk sekali
✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
✅ Tea maker dalam bilik
✅ Makan pagi
✅ Airport transfer
✅ Transport untuk tour 4 hari
✅ Supir yang ramah dan berpatutan
✅ Minyak
✅ Tol
✅ Parking
✅ No tipu tipu
✅ Kereta with good aircon
Minat segera whatsapp admin yaa..
10 orang pertama dapat percuma :
✅ bags Louis vuiton
✅ free indonesian sim card 1 pack
✅ Free layer cake
whatsapp admin jangan lupa
+6285318490001
email : primeratrans@gmail.com
facebook : Primera Trans Bandung