Monday, May 13, 2013

Travel -> (Penat+ Malas)

Salam dari Jugra,

Tahap kemalasan aku skang ni berada di paras bahaya. Kalau mahu disama ratakan dengan langkah-langkah menghadapi musim banjir, aku rasa mungkin lebih kurang sama seperti, 'okay kena pindah skang'. Malasnya weiiiiii. Malas-malas aku, aku gi update blog. Apakah? Ini entriku yang kedua tau. Riaknya aku. Dahlah malas. riak pula. Astagfirullah...T_T

Banyak mende nak buat. Tersusun-susun macam page or card based type of authoring tools. Baik - merapu uda aku. Aku cuma terkonpius jap. Pergi travel naik kapal terbang memang akan keletihan dan kemalasan serta kepenatan sampai 2 hari eh? Macam tu? Sememangnya, mula ja cuti Matrikulasi, terus aku satu family fly gi Penang. 3H2M. Balik rehat satu hari, aku fly ke Bandung. 4H3M. Memang akan penat ke? Aku pikir kalau travel jejauh macam gi Europe ke ja yang patut kepenatan? Takan ke Penang dan Bandung pun? 

Untung ja 3 hari sebelum gi Penang tu aku di anugerahkan demam. Kalau idak plan nak gi Pesta Buku kat PWTC tu. Phew. Aku selalu perasan aku ialah Iron Man. Hakikatnya aku ialah manusia biasa. Dan terpenting sekali perancangan Allah jua yang terbaik. Thank you Allah sebab kasi aku demam hari tu. Kalu tak demam, tah apa la yang jadi kat aku hari ni. Pengsan pa. Dah diberi cuti ta nak bercuti. Masa kerja sibuk nak lepak umah kunun. Nah...2 hari aku melepak di umah tanpa batasan. Wat kerja umah ala kadar. Selebihnya tido, melepak online, tengok Running Man dan segala macam aktiviti yang melalaikan aku wat hari ni. Memang betul-betul cuti.

Aku (sambil angkat tangan kanan ala-ala nak baca Rukun Negara) bajet nak melepak sampai jam 3.30 petang ja. Pastu, no more. Diriku sebenar akan muncul tak lama lagi. Nantikan kemunculannya. Up up and away!

Ada kawanku, cuti-cuti ni buat fail ISO. Ohhhh kawan. Seramnya aku korang rajin weiiiii...

 Dah!NakTido.Bye!

2 comments:

Win Adore said...

Fuhhh..buat fail iso yg x tahan tuuu

HaNa said...

ko tak tahan kan? aku seram sejuk tau...