Friday, September 19, 2014

Hijrah : Kini Aku Redha

Salam dari Senaling,

Berdegup pantas lak jantung aku petang ni lepas coach basket bersama suruh aku iring budak ke Kolej Matrikulasi Melaka untuk friendly match Isnin minggu depan. Yang nak main budak bukannya aku kot...

Pengumuman... Hari ni genap 3 bulan  aku berada di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. KM Selangor masih lagi dekat di hati walau pun jauh di mata. Kadang-kadang bila aku buka pintu ofis, tengok meja kerja, mood pulak masa tu tengah up and down, memang teringat sangatlah kat meja kerja di Selangor yang tahap leh tido selesa bawah meja tiada orang perasan dek kerana  tinggi sifat privasinya. Tak mengapalah, semua itu duniawi semata (ayat klise penyedap hati)

Aku kini semakin menerima KM Negeri Sembilan seadanya. Walau pun ukhuwah fillah ngan rakan sekolej belum lagi seutuh di Selangor tapi aku cukup gembira bila kini aku dah ada geng nak mengamalkan gaya hidup sihat.

Tambah hepi bila kini aku secara rasminya ialah ahli pasukan bola jaring staf kolej.
 
29 Ogos 2014 ada friendly match ngan netball team UKM lagi tu. Happy ja kami walau pun kena belasah 38 berbalas 9. Yang penting bukan kosong...^_^
 
 Ni ja gambar yang nampak aku masa dalam game, menjadi defender tak seglamer attacker...

Walau pun kecundang, happy masih...

6 September 2014 siap gi tournament FSKPP... Netball game tuk para guru seluruh Negeri Sembilan. Expectation memang low giler, tapi semangat juang tetap tinggi kurang sikit dari ketinggian Bukit Putus. Kemenangan 3 dari 5 games dah buat aku hepi mungkin untuk masa setahun sebab aku rasa aku dah melompat, defend, dan terbang sedaya upayaku walau pun tak tinggi mana. Burung unta terbang lagi tinggi rasanya. Yang penting ialah usaha! Bak kata Mahatma Ghandi, "Kemenangan yang sempurna ialah usaha yang sempurna''...
 
Para pemain yang terpilih adalah berdasarkan kriteria - > siapa yang leh free kan diri pada waktu petang

 Cubaan berani untuk menyamai ketinggian pengadil yang pakai baju putih tu sepertinya tidak berhasil. Hehe.

 
Jangan ta percaya, I masuk pertandingan karaoke you. Masa ni nga rehat sebelum start game semula, pengacara tu asyik ulang-ulang tanya, sapa lagi nak masuk pertandingan, sapa lagi nak masuk pertandingan... I is very the concern... Kesian kat dia, so aku masuklah dan ofkos lah tak menang hoi...
 
Alkisah aktiviti berbasikal pulak...
Kayuhan terakhir di bumi Jugra. Offroad kebun duyan atuk.
 
Di Negeri Sembilan, lagi banyak trail offroad nak explore ghupenya. Dah la sumernya dekat-dekat ngan rumah...
Terkini...Trail ni berada belakang kawasan rumah.

Ni trail dalam kolej...
 
Alhamdulillah...
Aktiviti majulah sukan untuk negara berjalan lancar walaupun berada di koordinat yang berbeza. Yeay...

5 September 2014, ialah majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) KMS bagi tahun 2013, bertempat di Amverton Cove Resort, Pulau Carey. Alhamdulillah aku ada dalam senarai penerima APC. Barulah aku rasa redha bahawa aku bukan lagi kepunyaan KMS. Bagi aku, dapat anugerah tu seperti satu ending perkhidmatan di Kolej Matrikulasi Selangor yang paling awesome dan paling daebak...Syukur sangat...
 
Senarai penerima APC Kolej Matrikulasi Selangor bagi tahun 2013.

Ex-Science computer Unit member of KMS...
 
...dan haruslah selfieeeee...
 
Mulu Geng + Anita yang tiada dalam pic dapat APC this year. Kami buat assumption, siapa yang mengamalkan gaya hidup sihat berpeluang dapat APC cepat...hehe

Terima kasih sebab sudi baca sampai habis...^_^


4 comments:

Win Adore said...

kenapa aku yg sebak baca entry ni..sob..sob..sob

Ana said...

tau ta paaaa...tak puas nak sembang ngan ko...jom dating berdua nanti...

Ana said...

tau ta paaaa...tak puas nak sembang ngan ko...jom dating berdua nanti...

Win Adore said...

ye, setkan 1 hari..lepak dari pagi sampai ke petang..