Friday, August 19, 2016

Fun Run : Night Fun Run Men's Women's Health Putrajaya.

Salam dari Senaling,

Bulan lepas, aku berjaya melarikan diri pada waktu malam yang hening di Putrajaya sejauh 5km. 

Kejayaan pertama : Lari 5km non stop. Epik.
Kejayaan kedua : Catatan masa 40 minit. Yeay.
Disebabkan catatan masa peribadi aku yang baik tersebut, takde maknanya aku nak naikkan kilometer. Nak fun? Kena lari pendek-pendek ja. Haha.

Ini merupakan Fun Run aku yang kedua selepas Fun Run Bukit Jugra. Umum umum? bajet sangat kau glamer. puiii. pun tahu yang aku memang ta boleh blah ngan jogging ni. Tapi semua itu ilusi optik. Kalau nak semua pun boleh sebenarnya. 

Terpenting, bila kita ada kawan-kawan yang semangat dia superb. Keep on ajak tanpa jemu. Keep on hantar macam-macam event di group Whatsapp tanpa gagal. Walaupun dalam sepuluh event, hanya satu je event aku register. Tapi durang tak pernah putus asa untuk pujuk ajak.

The members of the group is increasing dramatically. Yeahhhh...

Event Fun Run kali ni ialah penyertaan termahal pernah aku register. Kalau sebelum ni, bayaran dalam lingkungan RM30 - RM60. RM78 mahal dah untuk aku. Tinggi juga pitch suara Incik Suami bila aku bagitahu aku dah register tuk larian ni. Aku cakap, aku nak tengok apa yang best kalau fee dia mahal. 

Yang best? Tee dia sangat berkualiti. Sayangnya terkecil dari saiz biasa yang aku amik. Tapi boleh je aku bawa gi berzumba di Body Cun Fitness yang memang khas tuk gegirl. Malah, banyak aktiviti-aktiviti lain malam tu anjuran macam-macam kompeni bertebaran di dataran tersebut. Lalu tak lalu nak beratur panjang je la. Incik Suami dan kembar yang setia menunggu dapat join aktiviti ketuk tukul besar tak tahu nama saintifiknya berjaya menang hadiah car lagi tu. 

Mini car k... Mihmih

Intermediate? Isi perut goodies bag.

Paling tak best? Cara goodies bag diagihkan. Memang failed. Beruntungnya aku dapat info awal cara pengagihannya macam mana. Tidaklah kami beratur pannnnnnjannnnnnngggggg terpinga-pinga tak tahu apa ke hal sebenarnya nak amik goodies bag kena beratur cenggini gaya.

Kesimpulan? Aku berminat untuk join any fun run in the future. :)

Weh.
Tak sangka.
Aku tak wat entri sal 8km Fun Run Bukit Jugra pun.
My first ever fun run in my life. :(

Bye loves!

No comments: