Monday, February 21, 2011

Aku nak....

Aku nak....
1. Bersolek tebal2. Nak letak eye shadow, lukis eyebrow, concealer, lipstick revlon (cehh demand lak), blusher, bedak asas, bedak tak asas dan apa2 yang sewaktu dengannya... Tapi aku nak pinjam, tak nak beli sebab aku sangat yakin aku takkan pakai forever n ever...Sapa ada full set make up? Angkat tangan. Yang tak ikhlas nak bagi pinjam angkat kaki...

2. Bersedekah banyak2, nak belanja kawan selalu, nak menggembirakan orang lain dengan pemberian kita... So, sapa yang kata aku kedekut, sebab pakai nfon Nokia zaman paleolitik, meh sini aku hug... (biarla org keji, tapi kita tetap balas dengan baik... kan? kan? kan?)

3. Pakai contact lens. Dah lama aku dok pikir samada nak beli contact lens or nak beli spek baru. Rasanya berat ke arah contact lens. Penah try dulu, memang tak best sebenarnya, tapi tu dulu... maybe skang dah len. Perempuan kan suka terseksa kerana nak cantik? Saya perempuan. T.I.T.I.K.

4. Nak bergaya di rumah. Recently aku jatuh cinta ngan diri sendiri. Subhanallah. Dan rasa nak menghargai diri@nak cantik dengan memakai baju ketat macam sarung nangka, dan seluar buggy ala2 zaman Elvis Presley. (Cantik ke?...Suka ati aku la...^__^) Dah usha kat satu kedai ntah pe ke namanya... baru RM10. Kalau beli 5 baru RM50. So, aku tak kedekut kan...?

5. Aku nak naik exercise tiga kali seminggu. Biar aku cergas dan tak malas macam hari ni. (Tapi baru semalam hike Bukit Jugra... Dasar pemalas...) Esok kau mesti berubah Siti Norhana! Kawan2 kalau aku malas gak sok, korang tampar aku dengan manjanya... OK?

Tu aje aku rasa. Aku ni sebenarnya banyak wish list... Tapi yang selebihnya kalau aku ingat aku tambah kat entri lain lak...DARE TO DREAM!!!

4 comments:

Anonymous said...

1. aku nak pinjamkan bedak asas, eye shadow, eyebrow kat ko...

2. aku nak ko sedekah kat aku... wakakakakakaka.....

3. aku tak nak ko pakai contact lense..seksa ooo..aku pakai dekat stahun..pastu terus giveup...

4. yang lain-lain aku malas komen....

5. yang last skali aku nak ko buat pisang goreng bagik aku makan!!...wakakakaka....gelak kejam....

siti norhana said...

1. i like. ala takde blusher ke? (demand lagi)

2. malas nak layan... ngada!
3. tapi aku rasa macam cantik jer kalau pakai. nape ko leh aku takleh... (sambil wat muka tak puas ati)
4. malas udah... ngada!
5. bukan patut ko ke yg gorengkan tuk aku... hahaha... sok aku terai goreng pagi2... (ceh leh caya ke ni) tu pun kalau tpg goreng adabi tu ada kat umah...

sekian, terima kasih

Anonymous said...

BLUSHER...apa kata ko tenyeh je tomato...nampak cam blusher gakkkk......
ish...tak yah laaa secepat itu nak goreng..pisang pun aku tak bagik lagik...hehehehe.....

siti norhana said...

hahaha... tau takut... terharu la tu kan? dah dah... jangan nangis... hehe