Saturday, February 12, 2011

Mari Derma Darah..

Darah aku A+, memandai lak aku tambah '+' tu. Confirm A tapi tak pasti '+' tu. First time derma setelah diberikan galakan oleh rakan sejawat. Kelihatan ngeri tempat kejadian dengan darah dan wayar yang berselirat. Memang tak berseri lansung tuk aku derma satu tong dram.So aku derma satu beg je 450ml..hehe

Menderma darah ialah kerja yang mulia tau. Jangan bagi alasan takut kena jarum! Hari ini kita tolong orang. Mana tau satu hari nanti kita atau orang-orang yang kita sayangi mengalami something2... Ketika itu mungkin orang lain lak akan tolong kita. Aku pernah berniat gak mendermakan organ badan. Tapi belum daftar lagi..Tak tau mana nak daftar. Almaklumla nak derma wang ringgit kurang mampu, derma darah o derma organ pun jadila.

"Nape ngantuk ni? Adakah kesan menderma darah?"
Cehh Cik Puan Siti Norhana - itu alasan malas nak wat keje la tu.....^__^

8 comments:

Anonymous said...

aku dah jadik penderma organ weh...
nits

Lin said...

testing..

Lin said...

aisey...jap bley comment, jap x leh. hehe...
nape ko komen as anonymous nits?

Anonymous said...

komen sebagai anonymous lebih cepat...berbanding nak sign in dulu..hehehe...

siti norhana said...

nits, ibu mengandung tak dibenarkan malas. ibu yang SUDAH MENGANDUNG takpe... kan lin kan...?

cane nak derma...?

Anonymous said...

wehhh hana...bila ko nak baca blog aku?????????

aku dulu derma masa ada kempen kat UM.. kalau ko nak derma kena g hospital untuk register..

Anonymous said...

hana: btul btul btul!!! jom na jd follower nits..

nits: ooo... maleh tahap gaban ko ye nits.

Anonymous said...

hehehehe...aku berjaya menyelewengkan otak lin jadik anonymous gakkkk....yahoooooo.....