Wednesday, February 23, 2011

Port team Jalan-Jalan Cari Makan : Part I

Di bawah ni aku akan senaraikan port kami unit TM (cehhh... setakat 3 orang pensyarah IT yang tegar gi makan di sana-sini pun leh dikira Unit TM ke?) gi Jalan-Jalan Cari Makan.

Area covered : Banting, Jugra
Time : Biasanya waktu rehat 1 -2 petang.(perkataan 'biasa' di boldkan. Ertinya? Jeng jeng jeng...
Hari : Ikut suka hati perut yang ada kaitan rapat gak ngan duit.Faham kan?kan?kan?

Port biasa o maybe pergi kali pertama pastu tak pergi2 dah...
1. Ani Sup Utara : Suasana sangat kondusif (mcm dalam kelas lak), menarik, eksklusif, interior decorator memang best la. Makanan macam Sup Ani Utara kat mana2 yang korang jumpa... sama jerr.. tak berubah lansung! Memang sangat konsisten. (Satu lagi perkataan tak tahan dengar)

2. Gerai Cendol Kamaruddin Banting : Suasana memang sangat klasik. Tepi jalan raya, bawah tempat parking keta. Kamarudin tu hensem gak (memandai aku cakap hensem, ntah2 Kamarudin tu nama arwah moyang datuk sebelah mak dier) Korang duduk jer, dier terus prepare cendol tuk korang. Takyah order pun, takyah nak kelip2 mata o kenyit2 mata, takyah nak buat bunyi2 mulut panggil dier. Dier dah faham. Menu sangat simple cendol atau rojak atau ko boleh blahhh..... kalau nak order nasi paprik, bukan dier yang tampar2 manja, aku yang tamparkan untuk pihak dier..(eh, emo nya aku!). Tapi memang sedap la cendol n rojak dier. Kalau skandal belanja lagi sedap...^__^

3. Gerai Dengan Payung Kaunter Zakat Pantai Kelanang Yang Kakak tu Ramah Tamah : Nama memang panjang, sebab takde nama kan. Meh akak saya namakan gerai akak sebagai.... ehmmmm....Gerai Sume Makanan Pedas Sedunia Ala Thai. Okay tak? Atau letak Thai's Paradise (Wow! Syabas Ct Norhana! Syabas!) Baru ada Umpphhh... Makanan yang akan terpahat di ingatan aku hingga akhir hayat ialah Megi Kerabu - pedas banget! pedas giler! dan memang pedas la. Tapi tu la makanan yg aku akan order bila gi sana. Makanan yang lain pun sangat sedap. Even air masak yang akak tu buat pun sedap (Okay Ct Norhana, ko memang over!)

Okay setakat tu jer. Tu sebab aku letak Part I. Mesti korang tertunggu2 entri aku pasni yang aku akan update bulan depan...Hahaha.. Saja nak menyeksa batin follower tegar aku (Satu lagi ayat tak tahan dan perasan)...Cau cin cauuuuu...
**Eh eh... rasa nak hug, sambil berbisik.."sabar yer ada 6 hari jer lagi tuk bulan depan..Sabar tau!"...kihkih

2 comments:

Anonymous said...

boley tak namakan kedai no 3 tu... LASER CORNER ...pastu kat bawah dia buat caption... "Makanan laser-laser khusus untuk lidah dan perut yang kebal"...


nits

siti norhana said...

Fuhh... sangat spesifik dan sangat tepat. Su mesti setuju..